Păreri

Facem și noi ceva bine?

Voi aţi observat că în fiecare zi apare undeva un articol care îţi spune că ai făcut ceva greșit toată viaţa ta? De genul: “Ți-ai băut greșit cafeaua până acum!” “5 fructe și legume pe care le-ai mâncat greșit până acum!” “Toată viaţa te-ai legat greșit la șireturi!”, “3 lucruri pe care le-ai făcut greșit până acum”. A devenit un trend ca în fiecare zi să afli că faci ceva greșit.

Ceva greșit în viaţa asta facem sigur. Ar fi chiar ciudat să facem totul bine.  Dar serios! Undeva, în lumea asta, sunt oameni care stau și studiază și îţi demonstrează că nu faci bine una sau alta. Și, pe lângă asta, vin cu niște “life hacks” că să îţi arate ei cum să faci mai bine. Păi hai să trișam viaţa și facem lucrurile mai bine, nu-i așa? Doar că (în umila mea părere) multe din life-hacks-urile astea sunt niște imbeciliăți atroce. Într-adevăr, unele lucruri sunt foarte utile și de bun simţ, dar deja au cam fost epuizate astea și am trecut la alt nivel. De altfel, toate hacks-urile astea nu sunt pentru niște lucruri care ne-ar îmbunătăţi semnificativ viaţa. Se vede că oamenii sunt inovatori, dar să pastrăm inovaţia pentru altceva, nu pentru curăţatul cartofilor.

Ok, am învăţat cum se curăţă portocalele, cum se stă corect pe wc (mda…aparent nu facem nici asta bine), cum se bea corect suc cu paiul, cum se fac corect sandwich-uri etc. Dar s-a ajuns la ceva de genul:

Nu respirăm corect! Nu glumesc. It’s a thing.

Nu tăiem corect pâinea!

Nu mușcăm corect dintr-un măr! (Cică trebuie mușcat de jos în sus nu din laterale. Cum? Nu știaţi?)

Nu curăţăm corect cartofii!

Nu mâncăm corect o brioșă!

Nu scriem corect mailuri! Se pare că tradiţionalul “best regards” nu are rost la finalul mailului. De fapt, în urma studiului s-a concluzionat că mai bine nu scrii nimic la finalul mailului.

Și multe, multe altele. Zilnic câte un titlu din ăsta boombastic.

Dacă stăm să facem o compilaţie, ajungem la concluzia că până acum nu am făcut nimic bine, suntem niște rataţi, niște neadaptaţi și ar trebui să săpăm o groapă, să ne așezăm frumușel acolo și să așteptăm să crăpăm. Dar sunt convinsă că se va găsi cineva care să spună că și pe asta am făcut-o greșit.

Cum se zice…noi să fim sănătoși! Că lucruri pe care să le facem greșit găsim la tot pasul.

Credit foto

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *