Păreri

Frustrări la shopping, sau ceva de genul

După o scurtă sesiune de shopping în mall, încep să cred că cei care creează haine nu au habar de cum arată o femeie. Bine, au habar de cum arată cele size 0. Cum zicea bunica-mea, femeia șnur (fără țâțe, fără cur). Altfel nu îmi explic de ce, cele mai multe haine, vin fie ca pe gard, fie îţi intră pe cap și de acolo Dumnezeu cu mila.

Mă gândesc că ei creează haine pentru mărimea 0 și de acolo le măresc pentru restul muritorilor (ăia care mai mănâncă din când în când), dar fără să facă și anumite ajustări.

Nu sunt eu aia slabă și nici expert în fashion, dar cred că reușesc să mă îmbrac decent și cu haine care mi se potrivesc mie, nu musai pentru că “se poartă”.  Treaba e că, în ultima vreme, haine care par drăguţe și decente pe umerașe, când le pun pe mine mă lasă cu o faţă gen “what the fuck were they thinking!”

Și aici nu vorbesc de haine care nu se potrivesc ca măsură. Vorbim de haine fix măsura mea. Că nu sunt atât de inconștientă de mine încât să cred că intru într-o rochiţă mărimea S.

De asemenea, mulți din industria asta de fashion nu se gândesc că femeile mai poartă și sutien. Da, știu, anumite haine se poartă fără. Dar asta pentru cine poate. Revin din nou la ce spuneam mai sus: nu toate femeile sunt femeia șnur. Pe varianta asta vin bine toate. Dar dacă ești nevoită să porţi sutien și ţi se vede pe toate părţile deja epuizezi toate înjurăturile cunoscute.

Mai sunt și bluzele alea care pe umeraș par a fi purtabile pentru un business casual și când o pui pe tine e cu vedere la buric. Sau varianta în care pe umeraș pare a fi cu decolteu adânc dar o dată ce ai pus-o pe tine ai o bluza cu un v-neck foarte cuminţel. Sau rochiile pe care le numesc midi dar de-abia îţi acoperă fundul. Nu am avut curiozitatea în ultima vreme să încerc rochiţe mini. Cred că mi-ar fi venit perfect pe post de bluză.

Mna…frustrări de femeie care poartă mărimea M.

Nu mă leg de toate “inovaţiile” în fashion, gen faimoșii papuci cu blană sau blugii brodati și franjuraţi care au umplut toate magazinele. Fiecare are gusturi proprii și sunt persoane cărora le plac și papucii cu blană. Pe zona de fashion oricum nu se mai pot inventa multe chestii (care să arate decent, gen). Pe principiul apa caldă și pâinea feliată s-au inventat o dată, acum se pot face doar îmbunătăţiri sau variaţiuni pe temă. Sunt doar curioasă ce urmează după papucii cu blană și pene. Mă sperie posibilitățile.

Și apropo de shopping, mai am o problemă. De ce faci reclamă în tot orașul unor produse pe care nu le ai în magazin? Și nu numai că nu sunt în magazin, dar nici măcar nu fac parte din colecţia care se vinde la noi în ţară. Știu că e mai simplu și cost effective să preiei vizualurile din campania internaţională decât să faci ceva pe plan local, dar pentru mine ca și cumpărător e frustrant să vin în magazin și să îmi spui că nu există produsul.
Poate dacă ne gândim și noi puţin înainte să aprobăm niște campanii nu mai apar situaţii din astea.
Zic eu așa în naivitatea mea.

 

Sursa foto

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *