Păreri

Hai să nu mai irosim timpul altora!

Dacă este ceva ce mă deranjează foarte tare la unii oameni, chestie pe care o și spun des, este să întârzie. La o întâlnire de business, personală, la un meeting sau la o ieșire cu prietenii.

Pe lângă faptul că mă deranjează, nici nu reușesc să înţeleg cum unii oameni întârzie mereu. Știu că pot apărea lucruri neprevăzute, dar când întârzierile astea se întâmplă întotdeauna acelorași persoane nu poţi să spui că a fost o întâmplare.

De ce am o problemă cu asta și mi se pare aiurea? Deoarece am impresia că asta este o lipsă de bun simţ și lipsă de respect față de cei cu care te întâlnești. Dacă eu mi-am făcut timp să mă întâlnesc cu tine, atunci consider că e de bun simţ ca și tu să ajungi unde trebuie la ora stabilită.

Ok. A apărut o problemă. E de înţeles. Nu sunt atât de absurdă. Dar dacă asta se întâmplă de fiecare dată, atunci nu mai e o neprevăzută.

Chiar aș vrea să știu cum își organizează timpul oamenii ăștia. Adică, dacă ai stabilit că ajungi undeva la ora X, atunci îţi organizezi timpul din ziua respectivă în așa fel încât să ajungi la ora X. Nu pare atât de greu. Bănuiesc că, dacă ai zis că poţi ajunge, înseamnă că ai timp liber și nu ai alte planuri pentru ora aia. Așa pare logic. Dacă ţie mereu îţi e greu să ajungi la timp înseamnă că ai o problemă cu gestionarea timpului. Problemă care mi se pare destul de nașpa. Poate și cei cu care trebuie să te vezi aveau și alte opţiuni dar și-au făcut timp să se vadă cu tine. Faptul că tu ajungi după o oră sau două este o maximă lipsă de respect pentru oamenii ăia.

Și pe langă faptul că întarzie, nici măcar nu anunță din timp. Îmi pare rău dacă nu te înțeleg când tu ai întarziat o oră si m-ai anunțat cu 10 minute înainte de ora stabilită.

Poate să fie și puţin legat de OCD-ul meu, dar am obsesia asta, că trebuie să ajung la timp. Dacă nu ajung la timp simt că am făcut ceva greșit. În cele mai multe cazuri ajung mai devreme și îmi asum timpul pe care “îl pierd” așteptând ora X. Dar măcar așa știu că nu am irosit timpul cuiva care ar sta să aștepte după mine.

Sunt conștientă că trăim într-o perioadă în care lipsa de timp este una dintre principalele noastre probleme. Niciodată nu avem timp. De noi, de alţii, de nimic. Dar cred că, dacă vrem neapărat, putem să ne organizăm și timpul. Măcar cât să nu îl irosim pe al altora.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *