Păreri

Cine, ce familie protejează?

Am tot vorbit, în ultima vreme, cu diverse persoane pe tema aprig dezbatută de un timp – iniţiativa CpF de a defini familia tradiţională.

Invariabil, există persoane care nu sunt de acord cu căsătoriile în rândul homosexualilor dar, după niște explicații, cu anumite lucruri sunt de acord – gen că nu îi afectează pe ei cu nimic ca homosexualii să aibă dreptul de a se căsători. Problema lor apare după: ”dar dacă se căsătoresc vor vrea apoi să adopte copii”. Dacă întrebi de ce au o problemă cu asta nu știu să răspundă, iar de aici discuţiile întotdeauna iau o turnură nu tocmai plăcută.

Ei bine, aici intervine problema mea…ce este așa de rău ca o familie formată din doi bărbaţi sau două femei să adopte un copil?

Trăim în ţara în care avem atât de mulţi de copii în orfelinate încât nu ar strica să existe familii dornice să adopte. Nici legile nu sunt cele mai permisive în ceea ce privește adopţia și nici prea multe familii (tradiţionale) nu sunt dornice de adopţie. Dacă pomenești că ai prefera să adopţi un copil vezi cum ești privit foarte ciudat. Dar vai! Cum? Că nu știi de unde vine! Că nu știi ce moștenire genetică are copilul ăla! Cum ai putea să crești un copil care nu e al tău? Etc.

Pe de altă parte, lipsa educaţiei sexuale atât în mediul urban cât și rural, duce la o rată foarte mare de nașteri în rândul adolescenţilor. Am căutat și eu niște date la INS (baza de date TEMPO Online) și am găsit asta: în 2015 s-au înregistrat 18.797 de nașteri la fete cu vârstă sub 20 de ani, dintre acestea 677 fiind cu vârsta mai mică de 15 ani. Nu știu cum sunt statisticile în alte ţări dar mi se par niște cifre care ne plasează undeva în top.

Dacă se aduce vorba de educaţie sexuală în școli, se răzvrătesc toţi pudibunzii. În schimb,  se face lobby pentru religie. Cum să le spunem copiilor de contracepţie? Doamne ferește! Mai bine le spunem că vor fi pedepsiţi de Dumnezeu dacă fac sex. Că sigur îi va interesa atunci când îi năvălesc hormonii și nu mai contează nici Dumnezeu nici mama lui când băiatu’ dă de păsărică.

Și așa intrăm într-un cerc vicios: lipsa educaţiei sexuale duce la sarcini în rândul adolecentelor, copiii sunt abandonaţi și duși în orfelinate, adopţiile sunt îngreunate și dorinţa de adopţie este scăzută în rândul populaţiei, 3 milioane de români nu doresc căsătorii între homosexuali și mai ales ca aceștia să adopte copii.

Iar eu stau și mă întreb ce dracu e de făcut și de ce nimeni nu face o coaliţie pentru copii? Bine, sunt ONG-urile care se implică. Dar Coaliţia pentru Familie de ce nu face nimic pentru asta? De ce nu e asta principala lor preocupare? De ce într-o ţară în care copiii sunt abandonaţi, abuzaţi și maltrataţi, preocuparea a 3 mil de români sunt homosexualii?

Cuplurile de același sex nici măcar nu au cerut să li se aprobe să se căsătorească. Deci de ce avem problema asta?

Cam așa e situaţia cu abuzul la copii. Cazuri de abuz, neglijare, exploatare (cumulat de la 1 ianuarie 2016 – 30 iunie 2016). 6 luni:

– Abuz  fizic – 690 cazuri

– Abuz emoţional – 885 cazuri

– Abuz sexual  – 331 cazuri

 – Neglijare – 5408 cazuri

 – Exploatare prin muncă – 165 cazuri

  – Exploatare sexuală – 23 cazuri

(date oficiale de la ministerul muncii, familiei, protecţiei sociale)

Avem femei și copii abuzaţi în familii tradiţionale dar se vrea descurajarea divorţului. Adică știm cu toţii că părinţii noștri (în multe cazuri) au rămas în căsătorii nefericite, unde femeile au fost abuzate, doar de gura lumii. Ce zice lumea dacă divorţez? Mai bine stau și îndur. Din păcate asta e încă mentalitatea la noi și nu văd să se schimbe prea mult. Mai ales când aud de mame care le dau sfaturi fiicelor abuzate să îndure. Ce zice lumea dacă divorţezi? Da! În România, divorţul este încă un subiect tabu! Poate nu în bula noastră. Dar în rândul celor mulţi.

Și din nou mă întreb cum își setează oameni ăștia priorităţile?

Ce este în capul unei mame care îi spune fiicei să îndure doar ca să nu “vorbească lumea”?

Cum poţi să te numești părinte când îţi abuzezi sexual copilul?

Cum poţi să te numești apărător al familiei când tu ai o problema cu cineva care ar vrea să adopte un copil, doar pentru că acel cineva are alte preferințe sexuale decât ale tale?

De ce un apărător al familiei are ceva împotriva formării unei familii?

Sursa foto

 

Please follow and like us:

1 thought on “Cine, ce familie protejează?

  1. Pentru că suntem un popor needucat, cu frici despre “drobul de sare”, pentru că zicalele strămoșești ne caracterizează de la “să moară și capra vecinului” până la “pe cine nu lași să moară nu te lasă să trăiești” și pentru că 1000 motive, dar e inutil să le mai înșirăm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *