Povești

Cum mi-am făcut blog

… în vreo 12 pași simpli-ish.

Păi mi-am făcut blog așa cum m-am lăsat și de fumat. După foaaarte multe încercări. Cu pași mici.

Pasul 1: Acum vreo 4-5 ani am zis prima dată că îmi fac blog. Zis și făcut. Adică n-am făcut nimic, doar am zis.
Pasul 2:
– Simona! Dar de ce nu îţi faci tu un blog?
– Da. Și eu mă gândeam.
Și atât. Mă gândeam în continuare.
Pasul 3:
– Dar nu ziceai că te apuci de un blog?
– Da. Știu. Am tot zis dar n-am avut timp.

Să zicem că pașii de la 4 la 6 sunt idem 3. Nu de alta dar discuţiile tot cam așa au fost doar că aveam alte scuze.

Pasul 7: Anul 2017. De dată asta chiar îmi fac blog. Și, culmea, m-am apucat să scriu. Seara scriam. Ziua ștergeam. Cred că știm cu toţii cum e când te apucă elanul creativ și scrii, și scrii, și ţi se pare că ai putea să scrii un roman. Pe naiba! Scriam și, a doua zi când citeam, mi se părea că nu am scris nimic interesant. Și o luăm de la capăt. Într-un final am scris 4-5 chestii care mi s-au părut decente. Adică am zis: hai frate că nu e chiar așa de rău! Ești la început. E normal să nu fie wow.

Pasul 8: Mi-am făcut curaj și am dat un textuleţ cuiva să îl citească. Știam că persoana în cauză nu o să se sfiască să îmi spună dacă e de bine sau nu. Am în jurul meu atâţia oameni care scriu încât de critici (constructive sper) să nu duc lipsă. Și a fost de bine. Cu sfaturi, evident.

Pasul 9: Domeniu, hosting, temă, implementare. Aici mi-am cam dat cu stângul în dreptul, m-am împotmolit puţin, dar cu ajutorul oamenilor potriviţi m-am descurcat. Am zis să îmi cumpăr domeniu și să nu încep pe un wordpress (în capul meu, dacă îmi iau domeniu mă ţin de treabă serios). Am ales pentru început o tema free și, în funcţie de cum va evolua toată treaba, o să văd ce aleg mai departe. Mai am de lucrat pe ici pe colo, de luat cu pila pe la colțuri, de ajustat una, alta, chestii pe care le descopăr pe parcurs. Așadar, sunt pe calea cea bună.

Pasul 10: Mă simţeam de parcă mi-am comandat o jucărie nouă și așteptam să îmi vină comanda. Așa că m-am apucat să fac un logo. Ehhh… și de d’astea când mă apuc, uit să mă mai ridic de la calculator. Dar l-am făcut și pe ăsta.

Pasul 11: Cea mai grea chestie: să scriu “Despre mine”.

Pasul 12: Hai să pun totul online și să îi dau drumul! Bine, bine… dar oare ce am scris e ok? O iau de la capăt? Mai aștept? Mai scriu? Rescriu? O fi bine? N-o fi bine? Pun totul online și voi vedea.

Simplu nu?

 

sursa photo

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *