Momente

Cafeaua mea, cea de toate zilele

Toţi cei care mă cunosc, știu că am o pasiune pentru cafeaua de la Origo. Sau, pentru locul în sine. Și pentru oamenii de acolo.
Dar, de fapt, cafeaua de dimineaţă, savurată acolo, eu cu mine, este una dintre marile plăceri ale dimineţilor mele.

Acum ceva vreme am descoperit că îmi place să fac lucruri de una singură. După ce multă vreme am fost speriată de chestii de genul stat singură la o cafea, la un restaurant, în parc, am descoperit plăcerea de a mă bucura de prezenţa mea.

Și povestea cu Origo este că acesta e locul în care am stat prima dată, singură, să beau o cafea. Și, ca orice prima dată, a fost ciudat și frumos în același timp. Prima dată când mi-am luat inima în dinţi și am zis, ok, I’m doing this, mi-am luat o carte, m-am așezat la o masă și am comandat o cafea. Mi se părea foarte dubios și aveam o anxietate ciudată. Cred că a fost cafeaua pe care am băut-o cel mai rapid. Dar a fost bine. Mi-am dat seama că nu e nimic rău în a sta singur la o terasă. Și, puţin câte puţin, am început să fac asta mai des. De fiecare dată îmi plăcea mai mult. E o senzaţie foarte faină să ai un loc unde să poţi să te simţi liniștit și relaxat, să stai tu cu gândurile tale, chiar dacă ești înconjurat de oameni.

Au trecut vreo 3 ani de la prima cafea băută singură la Origo și, de atunci, am început să am mult mai multe activităţi on my own. Nu mai am acea anxietate și frica de a fi singură. Mă bucur de fiecare moment în care am timp să mă ocup de mine și să stau de vorba cu mine.

Next step…o vacanţă eu cu mine (mă scot la un city break). Peste puţină vreme. Nu lungă pentru început dar, dacă iese bine, sigur nu va fi ultima.

Și totul a început cu o cafea băută la Origo. Singură. Cu o carte din care nici nu cred că am citit mai mult de o pagină.

În mod deloc paradoxal această postare este scrisă la Origo, cu o cafea în faţă și căștile în urechi.

 

Photo by me.

Please follow and like us:

1 thought on “Cafeaua mea, cea de toate zilele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *