Momente

Despre oameni

Am și eu, din când în când, momente în care mă prind de chestiuni din astea mai profunde. (Se întâmplă mai des în ultima vreme. Să fie de la faptul că devin mai înțeleaptă o dată cu vârsta?)

Una din chestiunile în cauză fiind oamenii care ne trec prin viaţă. Și cum, câteodată, ne dăm seama că nimeni nu intră în viaţa noastră din întâmplare. Toţi cei pe care îi cunoaștem la un moment dat, au o influenţă asupra noastră. Și, de cele mai multe ori, nu ne dăm seama de asta decât după multă vreme.
Pe de o parte sunt cei care, o dată intraţi în viaţă noastră, rămân acolo și ne sunt alături zi de zi, ne susţin, ne ajută, știm că sunt acolo mereu și că întotdeauna ne putem baza pe ei. Prieteni pe care, chiar dacă nu îi vedem zilnic, chiar dacă nu interacţionăm zilnic, ne putem baza oricând, măcar pentru o vorbă bună.
Pe de altă parte sunt și cei care trec așa val vârtej prin viaţa noastră dar ne fac să ne punem niște întrebări, ne descuie niște uși încât, în urma lor, reușim să ne descoperim pe noi așa cum nu am fi reușit altfel. Sunt cei care ne învaţă doar prin simplă lor prezenţă, oricât de trecătoare, mai multe decât am învăţa dacă ar rămâne permanent lângă noi.
De multe ori se întâmplă ca, în momentele alea nasoale, să ne gândim “Mai bine nu l-aș fi cunoscut pe X. Viata mea ar fi fost mai bună.” Dar nu e chiar așa. Când stai să te gândești îţi dai seama că X a fost acolo la momentul potrivit și ai învăţat ceva. Chiar dacă ai învăţat ce să nu faci și cum să nu te comporţi.
Treaba este să îi apreciem pe cei care intră în viaţă noastră. Întotdeauna avem de învăţat de la oamenii de lângă noi, chiar dacă nu ne dăm seama.
Pentru că, vrem nu vrem, cei de care ne înconjurăm ne modeleaza. Și noi pe ei.
Și, până la urmă, este frumos să știi că tu ai avut un rol, cât de mic, în viaţa cuiva.

 

sursa photo

Please follow and like us:

1 thought on “Despre oameni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *